Пловдивска фирма Меритранс - 2017 на Татяна Златанова  ще обслужва

...
 Пловдивска фирма Меритранс - 2017 на Татяна Златанова  ще обслужва
Коментари Харесай

Дама ще вози пътници до езиковите гимназии по линия № 4

 Пловдивска компания " Меритранс - 2017 " на Татяна Златанова  ще обслужва проблематичната линия № 4, която върви от " Тракия " към езиковите гимназии, която до момента беше дадена на " Хеброс бус ".  Това стана ясно след среща сред зам.-кмета по превоз Тодор Чонов, специалисти от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ и шефовете на транспортните оператори в града Петко Ангелов, Веселин Дошков, Димитър Чолаков и Татяна Златанова, която вози пасажери по линиите 36, 16 и 22. 

Линията  се взима от " Хеброс бус ", тъй като превозвачът не извършва графиците си, поради което линията се дава на „ Меритранс - 2017 “.

Татяна Златанова увери, че има опция да обслужва линията. Според разписанията, одобрени от Общинския съвет, дневно това са шест рейса плюс един авариен. Автобусите ще са евро 6, а промяната ще стане вдругиден, изясни Петко Ангелов, който ръководи компаниите " Автобусни транспорти - Пловдив " и " Меритранс - 2002 ". Той добави, че решението е взето в интерес на Златанова, с цел да не се стига до монопол в градския превоз. Наскоро неговите компании поеха обслужването на № 10 от " Хеброс бус " и сега возят пасажери общо по 11 линии. 

Димитър Чолаков поддържа 7 маршрута, Веселин Дошков - 6. 

„ Още преди към месец дадохме време на „ Хеброс бус “ да оправят графиците си и да извършват постоянно курсовете си. Това се отнасяше за линия №6. Тъй като нямаше резултат, организирахме диалог с всички превозвачи, дадохме им време да се схванат между тях. Те са част от консорциум и съгласно контракта им за транспорт на пасажери в града би трябвало да има консенсус сред тях за преразпределението на линиите. Тяхното предложение е да прехвърлим №4, с което се съгласихме ", разяснява зам.-кметът Чонов и добави, че се надява това прекачване да даде глътка въздух на „ Хеброс бус “, с цел да се стабилизира.
Общинската администрация ще продължи да следи какво осъществяването на графиците на превозвачите. При последващи неизпълнения от страна на който и да е от тях, ще бъдат сменяни превозвачите и по други линии. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР